Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč volit Ing. Andreje Babiše?

 Druhé kolo prezidentských voleb vstupuje do finále a spolu s ním i napětí, které panuje v souvislosti s volbami. Stále více je zřejmé, že Pětikoalice si nepřeje mít na Pražském Hradě Ing. Andreje Babiše.

Diplomat Babiš vs. generál Pavel

V minulém článku jsem psala, že se Ing. Andrej Babiš jako premiér domluvil s Pětikoalicí, která tehdy byla opozicí, a že se s ní domluví i jako prezident. To jsem ještě netušila, jak masivnímu mediálnímu lynči bude muset Ing. Babiš ve druhém kole prezidentských voleb čelit. Pětikoalice se ze všech sil a možností snaží zabránit tomu, aby se tento prezidentský kandidát dostal na Hrad. Má totiž svého příznivce, který ji ve všem půjde na ruku. Generála Pavla. Jestli je generál Pavel provládní kandidát, tak Ing. Babiš je protivládní kandidát. Tentokrát se s Pětikoalicí nedomluví. Není to možné.

Mediální lynč není jediná překážka, které musí Ing. Babiš čelit. Za zmínku stojí skutečnost, že se mnozí umělci a další známé osobnosti bojí veřejně přiznat, že podporují Ing. Babiše. Nechybí ani násilí ze strany příznivců generála Pavla, jejichž pojetí demokracie je hodně svérázné. Zabránit fyzicky Ing. Babišovi setkat se osobně s jeho voliči je pro ně naprosto normální. Pozadu nezůstal ani novinář Tuna se svým příspěvkem, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a vsí. Je to děsivá, odporná arogance.

Jedno staré české přísloví říká: „řekni mi, s kým se přátelíš, a já ti povím, jaký jsi“. To přesně platí na generála Pavla. To, co předvádějí jeho příznivci, nemá s demokracií a svobodou naprosto nic společného. Dobrým dojmem nepůsobí ani generálovo přátelství se známým, velice kontroverzním řeporyjským starostou Pavlem Novotným.

Stejně, jako mnozí lidé, i já si uvědomuji nebezpečí, které nám všem hrozí. Je třeba zmírnit napětí. Stejně jako mnozí lidé, i já vím, že voják Pavel nebude ten, kdo zmírní napětí. Bude to diplomat a obchodník Babiš.

Moje podpora Ing. Babišovi neunikla pozornosti. Začátkem tohoto týdne mě oslovila novinářka Iva Bezděková s prosbou, abych jí sdělila svůj názor. Své otázky mi poslala e-mailem a já jí odeslala odpovědi. V nich je i odpověď na otázku, proč podporuji Ing. Babiše a proč ho jako mnozí z nás (myslím si, že většina), budu volit. Zmíněné otázky i odpovědi na ně, jsou zde.

oslovení

1) Jak jste prožívala covidové období - opatření, plošné zákazy, vakcíny... Poznamenala opatření například Vaše podnikání nebo jinou oblast života?

Na covidové období nevzpomínám ráda a věřím, že rozhodně nejsem sama. Připadala jsem si jako ve vězení. Na jaře 2020 jsem se bála viru, nikdo nevěděl, co je ten virus zač a co na něho platí. Od podzimu 2020 jsem se bála proticovidových opatření. O vakcíně jsem slyšela pouze samé superlativy, jak je výborná a že nechat se očkovat je ten nejlepší nápad. Hodně mi to připomnělo reklamu. Nic jiného jsem se nedozvěděla. Nevěděla jsem tedy o vakcíně nic, reklamu jako zdroj informací nepočítám. Nenechala jsem se očkovat. Vsadila jsem na posílení imunitního systému a ukázalo se to jako správná volba.

Bylo děsivé vidět, jak se lidé bez ohledu na své vzdělání nechali zmanipulovat. Bylo děsivé být svědkem, jak se pohodový, přátelský kolektiv změnil ve skupinu fanatiků, kteří si dali za cíl, že si každý musí nechat píchnout všechny dostupné dávky vakcíny. A já si nenechala píchnout ani jednu. V takovém nepřátelském prostředí se nedalo obstát, nedalo se pracovat. Nelituji, život jde dál. Jediné, co by mě mrzelo je, kdyby se ta doba vrátila. Doufám, že se tak nestane. Nakažlivé nemoci mohou přijít, ale tentokrát doufám, že jejich léčba zůstane v rukou lékařů a nepřesune se do rukou politiků.

2) Odpůrci opatření byli za covidu silně proti tehdejšímu premiérovi Andreji Babišovi. Jak hodnotíte jeho tehdejší působení?

Ta opatření proti covidu začala v Číně, odtud se dostala do zemí na západ od nás a postupovala dále na východ, až dorazila k nám. Tehdejší premiér Andrej Babiš se zachoval stejně, jako mnozí premiéři západních zemí.

3) Psala jste, že budete volit v druhém kole prezidentských voleb Andreje Babiše. Proč?

Současná situace je velice napjatá. Nebezpečí, o kterém hovoří kandidát na prezidenta Andrej Babiš, nám skutečně hrozí. O tom svědčí i tento článek, který vyšel na webu idnes.cz. Potřebujeme prezidenta, který zmírní napětí, uhladí ostré hrany. Andrej Babiš chce mír, potřebuje mír. Je obchodník a má své firmy v naší republice, ne v zahraničí. Hodně mě zarazila slova generála Pavla, že trvalý mír je iluze. Tato slova, vyslovená v současné napjaté situaci, nemohou u mě vyvolat důvěru.

Generálovy skalní fanoušci a přátele mě přímo děsí. Jedním z jeho nejlepších přátel je řeporyjský starosta Novotný, to zrovna důvěru nevzbuzuje. Výrok jeho generálova podporovatele, novináře Tuny, že pravda a láska musí zvítězit nad vsí a nenávistí, doslova děsí i po té, co se od něho kandidát Pavel distancuje. Je to pochopitelné, ten výrok mu ubírá hlasy. Hodně přes čáru je také jednání skalních generálových fanoušků, kteří v Jablonci nad Nisou znemožnili Babišovi setkat se s jeho voliči.

Andrej Babiš odmítá vstup Ukrajiny do NATO, ne proto, že by měl něco proti Ukrajině, nýbrž proto, že si uvědomuje riziko, které by to pro naší zemi představovalo. Jsme totiž jedna ze zemí, která nejvíce podporuje Ukrajinu. Je obava, že podporu vstupu Ukrajiny do NATO ze strany naší země by mohl ruský prezident a jeho lidé vyhodnotit jako nebezpečí pro Ruskou federaci. Putin nemá problém napadnout zemi, o které se domnívá, že představuje pro Rusko nebezpečí.

Andrej Babiš podporuje pomoc Ukrajině, ale na rozdíl od svého soupeře, ji podporuje v rámci našich možností, nikoliv na úkor nás, občanů této republiky. Andrej Babiš je proti zavedení eura, generál Pavel je pro. Na rozdíl od Andreje Babiše je i pro další věci, které poškozují naše peněženky, tedy peněženky běžných občanů.

4) V prvním kole jste aktivně podporovala pana Baštu. Snažíte se přesvědčovat své okolí i v případě Andreje Babiše? (letáky, diskuse apod)?

Mám pádné důvody (viz bod 3/), proč podporovat Andreje Babiše. Tyto důvody mě vedou k tomu, abych ho v rámci svých možností podporovala.

Děkuji

Evžena Janovská

Autor: Evžena Janovská | čtvrtek 26.1.2023 0:58 | karma článku: 31,03 | přečteno: 1601x
  • Další články autora

Evžena Janovská

Nenapravitelná kukačka

Děti milují pohádky. Milují ten kouzelný svět skřítků, princů, princezen, víl, čarodějek, vodníků a dalších pohádkových bytostí. Moje pohádka je zavede do Stříbrného lesa, kde mluví ptáci i zvířata a kde žije čarodějka Roxana.

16.7.2023 v 21:36 | Karma: 4,69 | Přečteno: 146x | Diskuse| Ostatní

Evžena Janovská

Prezident republiky nevykonává pouze reprezentativní funkci

Mnozí lidé hodnotí prezidenta podle toho, jak je atraktivní, jakým působí dojmem. Prezident ČR má v rukou velkou moc. Spíše než na jeho zevnějšku záleží na jeho názorech, postojích.

12.1.2023 v 22:28 | Karma: 6,66 | Přečteno: 491x | Diskuse| Politika

Evžena Janovská

Volte srdcem

Blíží se volby a spolu s nimi i otázka, koho volit. Nejprve je však nutné si položit otázku, zda chcete opravdovou změnu. Pokud ano, nevolte stejné strany a hnutí.

7.10.2021 v 4:02 | Karma: 8,59 | Přečteno: 326x | Diskuse| Politika

Evžena Janovská

Proč se ne(nechat) očkovat?

Ochrana zdraví je v současné době důležitější než jindy. Jako snadná cesta, jak si ochránit zdraví, se nabízí očkování. Nemusíme se nikde registrovat ani čekat, stačí si zajít do některých obchodních center nebo nádraží.

29.8.2021 v 23:50 | Karma: 24,74 | Přečteno: 838x | Diskuse| Ostatní

Evžena Janovská

Tipy na posílení imunitního systému

Silný imunitní systém drží daleko od nás bakterie i všechny viry. Jeho síla rozhoduje o tom, zda onemocníme či ne. V současné době je více než kdy jindy nutné zlepšit svou imunitu a tím i zdraví. V článku najdete tipy, jak na to.

2.8.2021 v 5:05 | Karma: 15,28 | Přečteno: 462x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1888x
Jsem rodačka z Prahy. Jako nutriční terapeutka se zajímám o výživu, zdravý životní styl a o vše, co s ním souvisí. Se zdravým životním stylem souvisí i zdraví naší peněženky. Kdo se utápí v dluzích, žije v chronickém stresu. To se negativně podepíše na jeho psychickém a následně i fyzickém zdraví. .Jako zvídavá žena se zajímám o dění kolem sebe, historii, kulturu, literaturu, krásu, přírodu, ruční práce. 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky