Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V tom máte pravdu, většina lidí u nás připravuje zelený čaj po česku, obvykle tak, že dá do hrnku sáček a zalije vroucí vodou nebo v lepším případě nasype čaj do hrnku, zalije vroucí vodou, přikryje pokličkou a nechá louhovat. Optimum je zalévat zelený čaj vodou o teplotě cca 80 °Celsia a nechat louhovat, aby se rozvinula chuť.

Dehydratuje pouze silný, koncentrovaný čaj, slabší zelený čaj naopak dodá tělu tekutiny.

0 0
možnosti

Vcelku pekne napsany clanek, az na drobnost, ze zeleny caj temer nema sanci mit horkou chut v pripade, ze je spravne pripraven. Napriklad v pripade japonskeho caje Sencha prvni nalev zalevam vodou o teplote < 80°C a louhuji tak 30-90s podle chuti, na dalsi nalevy pote dobu louhovani prodluzuji. 

Ve chvili, kdy caj ziska horkou chut kvuli prilisne teplote vody/dlouhemu louhovani, je dobre pouzite listky vyhodit a zacit s novymi.

0 0
možnosti

Zelený čaj má i další výhodu - jedna dávka se může zalít vícekrát. Já to tak praktikuju už hodně let - ráno čerstvý čaj, po obědě podruhé zalitý. Večer pivo. :-)

0 0
možnosti

Se vším souhlasím, ale mám dojem, že i silně dehydruje. Podle mě je vhodné přitom pít i čistou vodu- také nejzdravější nápoj s univerzálním léčením.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS