Děkujeme za pochopení.
E29v10ž22e35n98a 32J78a85n12o72v80s28k22á
V tom máte pravdu, většina lidí u nás připravuje zelený čaj po česku, obvykle tak, že dá do hrnku sáček a zalije vroucí vodou nebo v lepším případě nasype čaj do hrnku, zalije vroucí vodou, přikryje pokličkou a nechá louhovat. Optimum je zalévat zelený čaj vodou o teplotě cca 80 °Celsia a nechat louhovat, aby se rozvinula chuť.
Dehydratuje pouze silný, koncentrovaný čaj, slabší zelený čaj naopak dodá tělu tekutiny.
M55a17r71t37i32n 94V29a33ř17á11k
Vcelku pekne napsany clanek, az na drobnost, ze zeleny caj temer nema sanci mit horkou chut v pripade, ze je spravne pripraven. Napriklad v pripade japonskeho caje Sencha prvni nalev zalevam vodou o teplote < 80°C a louhuji tak 30-90s podle chuti, na dalsi nalevy pote dobu louhovani prodluzuji.
Ve chvili, kdy caj ziska horkou chut kvuli prilisne teplote vody/dlouhemu louhovani, je dobre pouzite listky vyhodit a zacit s novymi.
M14i95l58a38n 54S31t94e93h16l57í32k
Zelený čaj má i další výhodu - jedna dávka se může zalít vícekrát. Já to tak praktikuju už hodně let - ráno čerstvý čaj, po obědě podruhé zalitý. Večer pivo.
M38i75r59o11s48l77a40v 77P65e72t14r
Se vším souhlasím, ale mám dojem, že i silně dehydruje. Podle mě je vhodné přitom pít i čistou vodu- také nejzdravější nápoj s univerzálním léčením.
- Počet článků 19
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1888x