Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panu Jílkovi: musel byste číst např. ve Wikipedii v angličtině či němčině (je tam více informací k očkování), ale i v českých zdrojích občas najdete informace, že vakcínou se žádná nemoc nevymýtila (může to napomoci tlumení šíření infekce spolu s přirozenou imunitou těch uzdravených z nemoci). Už jen proto, že žádná vakcína nechrání každého očkovaného a např. viry nevymýtíte, protože se stále proměňují, což se děje i dnes. Každá vakcína má rizika, to povinně uvádějí i sami jejich výrobci. V Evropě existují země, které ponechávají na občanech rozhodnutí, zda se nechají proti různým nemocem očkovat - poskytnou jim informace, ale rozhodnutí činí občan či rodič dítěte, např. ve Skandinávii, Rakousku, Švýcarsku, Německu (s malou výjimkou u spalniček kvůli migrantům, ale lze získat výjimku z očkování).

0 0
možnosti

Všimněte si, že pan Jílek nepsal nic o tom, že by vakcíny vymýtily nějakou nemoc jako takovou, ale píše, že "očkováním se podařilo silně potlačit až vymýtit VÝSKYT různých nemocí", což je bezpochyby pravda.

A jsou i dvě nemoci, které se podařilo pomocí očkování vymýtit úplně a celosvětově: pravé neštovice (1980) a mor skotu (2010).

0 0
možnosti

Očkováním se podařilo silně potlačit až vymýtit výskyt různých nemocí. Já např. pamtuji epidemii dětské obrny po 2SV, na kterou umírali malé děti i mladí lidé. Zavedením očkování v podstatě zmizela.

Samozřejmě, že tady nějaké riziko je. I užívání antibiotek při angíně má svoje riziko.

4 0
možnosti

To se nedá srovnávat. Ti, kdo umírali na obrnu, jsou vlastníky výborně pracujícího (až agresivního) imunitního systému. Naočkujete je a oni jsou dlouho dlouho imunní.

Na coronu umírají lidé, co už mají všechno za sebou, abych to řekla kulantně a nějakou sněhovou vločku to nepoložilo... Ti prostě na něco umřou, coronu, chřipku, jiné nachlazení... i když naočkujete děti. Protože problém není virus (jako u obrny) ale slabý imunitní systém daného jedince, co už se virům a třeba taky bakteriím nebrání.

Jinými slovy - můžete naočkovat celou populaci, a tihle lidé se stejně nakazí a umřou, protože pár virů tu bude navždy, stejně jako u ostatních banálních infekcí, vyvolávaných podobnými viry. Se stovkou takových virů běžně žijeme a za celý náš život s tím nikdo nedělal takovou masivní kampaň, hysterický oblouk a ... tunel.

2 0
možnosti

> Na vakcínu lze i zemřít

To jistě, ale na koronavirus také - podle statistického úřady byl loni druhou nejčastější příčinou úmrtí v ČR.

https://www.czso.cz/csu/czso/covid-19-byl-vloni-druhou-nejcastejsi-pricinou-smrti

1 0
možnosti
Foto

njn, a mnohem více než na očkování lidé umírají na následky hlouposti - vlastní i cizí. Někteří se tímto svým postižením i chlubí (viz třeba jurodiví antivaxeři)

1 0
možnosti

Jsem kritik vlády. Nemyslím si, že Covida zvládla dobře. Důkazů kopec, od megadluhů, přes počty zesnulých, po odhalení aparátu jako dřevní byrokracie, navíc s chaoticko a protiprávními pokyny. Mluví o tom i neideologická zpráva OECD - ČR, mezi 5 nejhoršími. K tomu šmeliny a nezbytné kecy ...

Osobně, jako vankcinaci, jinou protizbraň nevidím. Určitě budou existovat důvody odmítání u jednotlivců, chápu. Ideální by pak ovšem bylo bydlet v poustevně. Nemá mne kdo nakazit a naopak! To končí každé běžné ráno. Děti do školy, já do práce a odpoledne na kopaou, či na pivo. Jiný večer do divadla, nebo na večeři s ženou. Co teď ?

Nenechám se očkovat a budu volat - "O svém právu"! Dříve či později mi vytane - "A nejedná se o moji povinnost"? Eliminovat rizika? Tak jsem to vyřešil. Nechal si bodnout 1 rázovou dávku Johnsona. Tak jsem sloučil - své obě práva! Získal Certifikát - tečku. V sobotu jsem byl s celou rodnou na slavnostním obědě. Faktem je, že nikdo nic nechtěl. Budiž - Udělali jsme pro sebe, co jsme mohli.

Zde, zcela vyjímečně vládu chválím. Možnost získat sérum je až neuvěřitelně snadná, pohodlná. Od "výletních autobusů zdravotníků" - prakticky běžnou návštěvou vybraného místa konče. Současné vylévání séra do WC, (prošlá lhůta), to už mi zase přijde jako extrém zcela opačný ! ... :-)

3 0
možnosti

No, jsou to zastánci svobodného rozhodnutí - o jedné takové jsem se dnes dočetl na Seznamu, odmítla se pani učitelka očkovat, odmítla roušku a nakazila půlku třídy, myslím, že ten kdo má zájem přečíst to tam ještě dohledá....

3 0
možnosti
Foto

V článku ale nebylo, jestli to "nakažení" mělo nějaké následky, nebo jestli to děti odnesly jenom rýmou, nebo, kdyby nebyly testovány, vůbec by to nepoznaly.

1 3
možnosti

"Pozornější internetový surfař se dočte, že v Izraeli, zemi, kde je téměř 100% jejích obyvatel očkováno, a kde by covid měl být minulostí, počty nakažených naopak rostou. Jak je to možné?"

Pozornější internetový surfař si především snadno zjistí, že

1. V Izraeli není ani omylem očkováno "téměř 100 % jejích obyvatel", pokud tedy nechcete tvrdit, že 62,2 (resp. 67,7 v případě alespoň jedné dávky) je téměř 100 %.

2. Vakcína před nákazou nechrání (a pokud ano, tak jen málo a částečně). Vakcína chrání před těžkým průběhem a smrtí, čemuž dávají statistiky za pravdu. V tom Izraeli mají nyní o něco více nových případů než na vrcholu lednové vlny, ale počet úmrtí je cca třetinový.

4 1
možnosti
Foto

Každopádně, Izrael, nebo třeba Velká Británie jsou nám médii dávány za příklad úspěšné očkovací kampaně. Najednou se ale ukazuje, že neplatí to, co tvrdili někteří "experti", totiž že prodělání nemoci imunizuje pouze na měsíc (dva, tři, půl roku....) doba je pružně natahována a průběžně je tvrzeno, že očkování je lepší. Ale najednou obrací i očkovací stalinista Hořejší, a přiznává, že přirozené promoření obyvatelstva dává dobrou šanci prožít příští vlnu covidu v klidu.

Noviny straší vyšší infekčností varianty delta, aby cudně zamlčely, že její smrtnost je mnohem menší, to se nehodí do strašící strategie. Rakousko a ještě někdo dokonce přestalo uznávat dokončené očkování po 270 dnech.

To, že se v tom lidé jen těžko orientují, je vina médií postrkávaných farmaceutickou lobby, která informují selektivně, jen to, co se lobby hodí do jejího vakcinačního byznysu.

1 0
možnosti

Když budu studovat stav v Izraeli, tak mi z toho například vyjde, že očkování jo protože to jde dost dolů a tři měsíce na to zase vyjde, že očkování radši ne, protože to leze nahoru. Pomůže při rozhodování, jestli se TEĎ očkovat? Vůbec.

Totéž když vyslídím, že po dvou miliardách provedených očkování zemřela jedna Japonka a tři měsíce nato, že na po dalším očkování zemřel třeba jeden Mexičan. Pomůže mi to v rozhodování? Ani náhodou.

Máte v tom článku cosi zásadně špatně.

2 1
možnosti
Foto

Situace v Izraeli nevede k tomu, že radši ne. Z jejich zkoumání jsou dva závěry:

1) i když očkovaní se mohou Deltou nakazit (ochrana nejméně 47%), u hospitalizace a vážných případů je to mnohem lepší (90% ochrana a více)

2) zejména u starších lidí ochrana vakcínou časem klesá - vypadá to, že řešením je po 6 měsících aplikovat 3. dávku

Oni 3. dávku podávají už 3 týdny a efekt se projevuje. Dnes může 3. dávku dostat každý. Současně omezili platnost "zeleného pasu" (obdoba kovidového certifikátu EU) na 6 měsíců.

Navíc před 3 týdny začala škola, to má pravděpodobně také vliv na šíření.

Nám to dává šanci předejít podobné situaci - po 6-8 měsících nabídnout 3. dávku a sledovat situaci ve školách.

Oni totiž očkují o měsíc déle, než my a na rozdíl od nás začali mnohem rychleji, takže reálně mají předstih až 3 měsíce podle věkové kategorie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1888x
Jsem rodačka z Prahy. Jako nutriční terapeutka se zajímám o výživu, zdravý životní styl a o vše, co s ním souvisí. Se zdravým životním stylem souvisí i zdraví naší peněženky. Kdo se utápí v dluzích, žije v chronickém stresu. To se negativně podepíše na jeho psychickém a následně i fyzickém zdraví. .Jako zvídavá žena se zajímám o dění kolem sebe, historii, kulturu, literaturu, krásu, přírodu, ruční práce. 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky