Děkujeme za pochopení.
E43v95ž57e55n29a 18J57a10n38o33v43s56k65á
V tom máte pravdu, většina lidí u nás připravuje zelený čaj po česku, obvykle tak, že dá do hrnku sáček a zalije vroucí vodou nebo v lepším případě nasype čaj do hrnku, zalije vroucí vodou, přikryje pokličkou a nechá louhovat. Optimum je zalévat zelený čaj vodou o teplotě cca 80 °Celsia a nechat louhovat, aby se rozvinula chuť.
Dehydratuje pouze silný, koncentrovaný čaj, slabší zelený čaj naopak dodá tělu tekutiny.
M78a30r97t35i24n 41V10a39ř33á90k
Vcelku pekne napsany clanek, az na drobnost, ze zeleny caj temer nema sanci mit horkou chut v pripade, ze je spravne pripraven. Napriklad v pripade japonskeho caje Sencha prvni nalev zalevam vodou o teplote < 80°C a louhuji tak 30-90s podle chuti, na dalsi nalevy pote dobu louhovani prodluzuji.
Ve chvili, kdy caj ziska horkou chut kvuli prilisne teplote vody/dlouhemu louhovani, je dobre pouzite listky vyhodit a zacit s novymi.
M10i35l58a13n 11S15t75e59h35l93í31k
Zelený čaj má i další výhodu - jedna dávka se může zalít vícekrát. Já to tak praktikuju už hodně let - ráno čerstvý čaj, po obědě podruhé zalitý. Večer pivo.
M54i63r43o34s50l95a24v 72P68e45t22r
Se vším souhlasím, ale mám dojem, že i silně dehydruje. Podle mě je vhodné přitom pít i čistou vodu- také nejzdravější nápoj s univerzálním léčením.
- Počet článků 19
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1888x